Over mij

Speechschrijver, strategisch adviseur, tekstschrijver, trainer en coach: ik help u om te overtuigen met taal, in het Nederlands en in het Engels. 

Ik ben al bijna 25 jaar speechschrijver en daarnaast tekstredacteur en trainer. De eerste tien jaar in dienst van verschillende ministeries, daarna als freelancer. Ik schrijf speeches en teksten voor ministers en CEO’s, managers en bestuurders, in Nederland en in Vlaanderen. Over financiën en fiscaliteit, over economie en innovatie, over duurzaamheid en mobiliteit, over zorg en media, over kunst en cultuur en over ieder ander denkbaar en ondenkbaar onderwerp. In het Nederlands en in het Engels. Van de presentatie van de Miljoenennota tot de overname van een mediabedrijf, van de nieuwjaarsplannen van een academisch ziekenhuis tot het afscheid van een rector magnificus, van een jaarverslag tot een subsidieaanvraag. Veel van mijn klanten staan ieder jaar in de Top 200 van Invloedrijkste Nederlanders van De Volkskrant.

Renee_zwart-wit

Tijdens mijn open en in company-trainingen leer ik ieder jaar tientallen speechschrijvers die bij de overheid, in het bedrijfsleven of bij maatschappelijke organisaties werken hoe ze moeten schrijven voor een ander: een kunst, een vaardigheid en – vooral – een vak. Ook heb ik, samen met een presentatiecoach en een stemcoach, een unieke training opgezet voor mensen die willen leren om zélf hun punt te maken, van Papier tot Podium. Die trainingen heb ik  ondergebracht bij de door mij opgerichte Speechschrijversvakschool (www.speechschrijversvakschool.nl). Daar biedt ik ook masterclasses, intervisie en coaching aan, en allerlei andere activiteiten voor speechschrijvers.

Ik geef ook regelmatig trainingen of lezingen (in het Engels), onder andere tijdens de voorjaarsbijeenkomsten van het Europese Speechschrijvers Netwerk in Oxford en Cambridge, vooral aan studenten en vakgenoten uit Europa en de VS.

Benieuwd naar het aanbod van de Speechschrijversvakschool? Klik op de blauwe knop hieronder. 

 

In de media:

Lees algemeen nieuws, interviews en recensies en beluister podcasts. Bezoek de “In de media” pagina via de knop hieronder.