Speeches schrijven is een vak; speeches leren schrijven is een combinatie van theorie en praktijk, leren en ervaren. Dat kan het beste in een kleine groep met een ervaren speechschrijver als trainer. Ik schrijf iedere week, iedere maand speeches voor politici en bestuurders. Ik weet daardoor hoe de theorie werkt in de praktijk, hoe je kunt zorgen voor de perfecte match tussen spreker, publiek en schrijver, kortom: hoe je een speech met impact schrijft.

Tijdens de trainingen wissel ik korte stukje theorie af met actuele oefeningen, filmpjes en verhalen uit de praktijk. Je moet zelf veel schrijven, want speeches schrijven is voor een belangrijk deel een vaardigheid. We bespreken iedere oefening in de groep (maximaal 6 mensen), zodat je ook leert van elkaar.

Als je belangstelling hebt voor een training kun je kiezen voor een in-company training met een groep mensen uit je eigen bedrijf of organisatie of voor een open training met mensen uit andere werkomgevingen. Deze open trainingen vinden, afhankelijk van de belangstelling, ongeveer vier keer per jaar plaats.

Open trainingen

In-company trainingen