Speechschrijvers

netwerk 

 

Speeches schrijven is een vak dat je moet leren. Een vak dat je moet blijven leren. Om speechschrijvers de kans te geven om steeds te blijven leren – van vakgenoten en andere experts – organiseer ik, samen met de Academie voor Overheidscommunicatie, regelmatig leerbijeenkomsten voor speechschrijvers en onderhouden we een internet community.

Ons netwerk heet ’t Doode Paerdt. Die naam is geboren in de tijd dat het nog erg moeilijk was om speechschrijvers achter hun bureau vandaan te krijgen. Het was als trekken aan een dood paard. ’t Paerdt is intussen springlevend en komt meerdere malen per jaar bij elkaar. Voor een lezing of een workshop, of gewoon om samen te borrelen, want speeches schrijven kan ook heel eenzaam zijn…

Ben je speechschrijver en heb je belangstelling om lid te worden van ons netwerk?

Neem contact op 

Speechbattles

Londen 076

Als speechschrijver schrijf je altijd onder pseudoniem, onder de namen van je sprekers. Dat is nu eenmaal ‘de magie van het vak’. ‘The dark profession’ noemen ze het in de Verenigde Staten. Het is daarom erg leuk om soms eens iets onder je eigen naam te schrijven, met je eigen mening, in je eigen woorden. Om zelf eens – openlijk – de eer te krijgen voor je werk. Daarom organiseer ik één keer per jaar een speechbattle, samen met De Buren, het Vlaams-Nederlands Huis voor Cultuur en Debat. Iedere keer rond een spannend, actueel onderwerp. De speeches worden beoordeeld door een jury van speechschrijvers en/of inhoudelijke deskundigen. De beste drie worden tijdens een gezellige avond (in België of in Nederland) voorgelezen door een bekende acteur; het publiek kiest de winnaar.

Voor meer informatie: 

www.deburen.eu

Een andere leuke speechbattle is de jaarlijkse Prinsjesrede, de week voor Prinsjesdag.

Voor meer informatie:

https://www.prinsjesfestival.nl/activiteit/prinsjesrede-4/